Scholarship 2014

ENIAC Scholarship 2013Jaarlijks reikt ENIAC een scholarship uit ter waarde van EUR 1000,- om studenten te motiveren een deel van hun studie in het buitenland door te brengen. Op deze pagina vind je meer informatie over de doelstellingen, toewijzing en aanmeldprocedure van het ENIAC Scholarship 2014.

Doelstelling

Het doel van het ENIAC Scholarship is studenten te ondersteunen om een deel van hun studie in het buitenland door te brengen, en daarbij wetenschappelijk onderzoek uit te voeren in het vakgebied. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan internationale stages en afstudeeropdrachten.

De doelgroep bestaat uit studenten die de Bacheloropleiding Informatica, Telematica, Bedrijfsinformatietechnologie, of één van de bijbehorende Masteropleidingen (Computer Science, Human Media Interaction, Telematics, Business Information Technology) aan de Universiteit Twente volgen.

Het ENIAC Scholarship bestaat uit een geldbedrag van EUR 1000,- en wordt uitgereikt aan één student of een kleine groep studenten. De beoordelingscommissie bepaalt aan welke student het ENIAC Scholarship wordt uitgereikt.

Deelnamecriteria

Om mee te kunnen dingen naar het ENIAC Scholarship 2014 moeten deelnemers aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De deelnemer is een student die de Bacheloropleiding Informatica, Telematica, Bedrijfsinformatietechnologie, of één van de bijbehorende Masteropleidingen (Computer Science, Human Media Interaction, Telematics, Business Information Technology) aan de Universiteit Twente volgt.
 • Indien een beperkte groep studenten een gezamenlijke reis maakt, kunnen zij ook via een gecombineerde inschrijving deelnemen. Indien het Scholsarship wordt toegekend aan de combinatie, dan wordt het Scholsarship verdeeld over de gecombineerde inschrijvers. Waar in dit reglement ‘de student’, ‘de deelnemer’, of ‘de inschrijver’ wordt beschreven, wordt dan gerefereerd naar de combinatie.
 • De deelnemer verblijft in 2014 minimaal drie maanden in het buitenland in het kader van zijn studie.
 • De deelnemer motiveert schriftelijk waarom hij in aanmerking wil komen voor het ENIAC Scholarship, en waarom hij voldoet aan de deelnamecriteria en beoordelingsrichtlijnen.

Beoordelingscommissie

Voor het toekennen van het ENIAC Scholarship 2014 wordt een beoordelingscommissie ingesteld, die het Scholarship zal toewijzen aan één student of een beperkt gecombineerde inschrijving. De beoordelingscommissie wordt ingesteld door het bestuur van ENIAC.

De beoordelingscommissie bestaat uit minimaal één medewerker van de faculteit EWI van de Universiteit Twente en één alumnus die in het bedrijfsleven werkt. De commissie bestaat uit minimaal drie personen. Er zal geen bestuurslid van ENIAC plaatsnemen in de beoordelingscommissie.

De beoordelingscommissie toetst of deelnemers voldoen aan de deelnamecriteria. De beoordelingscommissie kent het ENIAC Scholarship toe primair op basis van de vooraf opgestelde beoordelingsrichtlijnen.

Beoordelingsrichtlijnen

 • De reis van de deelnemer draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van zijn studie, of aan zijn persoonlijke ontwikkeling door het volgen van vakken.
 • De deelnemer voert een vooraf, concreet geformuleerde opdracht uit, of volgt een vooraf opgesteld vakkenpakket. De opdracht of het vakkenpakket is afgestemd met en goedgekeurd door een medewerker van de Universiteit Twente.
 • De reis is in lijn met de doelstellingen van ENIAC.

Overige voorwaarden

 • Het ENIAC Scholarship moet in de periode 1 januari 2014 t/m 31 december 2014 worden uitgegeven aan de reis van de student.
 • Het ENIAC Scholarship wordt pas uitgekeerd bij daadwerkelijk aanvang van de reis.
 • De student moet gedurende de periode in het buitenland minimaal eens per maand een blogpost voor de ENIAC website maken, en één artikel schrijven ter publicatie in de I/O Vivat.
 • Het Scholarship kan niet worden toegekend aan studenten die reeds eerder een ENIAC Scholarship hebben ontvangen.
 • De beoordelingscommissie kan besluiten het ENIAC Scholarship niet uit te reiken.

Aanmeldprocedure

Aanmelden voor het ENIAC Scholarship 2014 wass mogelijk tot 31 maart 2014, via het daarvoor bestemde formulier. De aanmelding kan worden ingediend door de student zelf, of door een medewerker van de Universiteit Twente die de reis van de student ondersteunt.

De beoordelingscommissie maakte haar besluit voor 1 mei 2014 bekend.

>> Reglement ENIAC Scholarship 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.