Scholarship 2013

ENIAC Scholarship 2013Jaarlijks reikt ENIAC een scholarship uit ter waarde van EUR 1000,- om studenten te motiveren een deel van hun studie in het buitenland door te brengen. Op deze pagina vind je meer informatie over de doelstellingen, toewijzing, aanmeldprocedure en uiteindelijke resultaten van het ENIAC Scholarship 2013.

Resultaten en blogs

De beoordelingscommissie heeft besloten het ENIAC Scholarship 2013 toe te kennen aan Mark Jochemsen en Jonas van den Bogaard. De BIT-studenten volgen van augustus tot en met december 2013 vakken op de Chung-Ang University in Seoul, Zuid Korea. Zij zijn daarmee de eerste studenten die een verkenning doen voor een mogelijke samenwerking tussen de Universiteit Twente en Chung-Ang University. In haar onderbouwing prijst de beoordelingscommissie de ondernemende en avontuurlijke instelling van de studenten.

Mark Jochemsen en Jonas van den BoogaardMark en Jonas hebben de volgende blogs geschreven over hun reis:

Ben je enthousiast geworden door de verhalen van Mark en Jonas? Ga dan in 2014 ook op reis en meld je dan aan voor het ENIAC Scholarship 2014!

Doelstelling

Het doel van het ENIAC Scholarship is studenten te ondersteunen om een deel van hun studie in het buitenland door te brengen, en daarbij wetenschappelijk onderzoek uit te voeren in het vakgebied. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan internationale stages en afstudeeropdrachten.

De doelgroep bestaat uit studenten die de Bacheloropleiding Informatica, Telematica, Bedrijfsinformatietechnologie, of één van de bijbehorende Masteropleidingen ((Computer Science, Human Media Interaction, Telematics, Business Information Technology) aan de Universiteit Twente volgen.

Het ENIAC Scholarship bestaat uit een geldbedrag van EUR 1000,- en wordt uitgereikt aan één student. De beoordelingscommissie bepaalt aan welke student het ENIAC Scholarship wordt uitgereikt.

Deelnamecriteria

Om mee te kunnen dingen naar het ENIAC Scholarship 2013 moeten deelnemers aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De deelnemers is een student die de Bacheloropleiding Informatica, Telematica, Bedrijfsinformatietechnologie, of één van de bijbehorende Masteropleidingen (Computer Science, Human Media Interaction, Telematics, Business Information Technology) aan de Universiteit Twente volgt.
 • De deelnemer verblijft in 2013 minimaal drie maanden in het buitenland in het kader van zijn studie.
 • De deelnemer motiveert schriftelijk waarom hij in aanmerking wil komen voor het ENIAC Scholarship, en waarom hij voldoet aan de deelnamecriteria en beoordelingsrichtlijnen.

Beoordelingscommissie

Voor het toekennen van het ENIAC Scholarship 2013 wordt een beoordelingscommissie ingesteld, die het Scholarship zal toewijzen aan één student. De beoordelingscommissie wordt ingesteld door het bestuur van ENIAC.

De beoordelingscommissie bestaat uit minimaal één medewerker van de faculteit EWI van de Universiteit Twente en één alumnus die in het bedrijfsleven werkt. De commissie bestaat uit minimaal drie personen. Er zal geen bestuurslid van ENIAC plaatsnemen in de beoordelingscommissie.

De beoordelingscommissie toetst of deelnemers voldoen aan de deelnamecriteria. De beoordelingscommissie kent het ENIAC Scholarship toe primair op basis van de vooraf opgestelde beoordelingsrichtlijnen.

De beoordelingscommissie bestond in 2013 uit de volgende personen:

 • Arend Rensink, Professor in Software Modelling, Transformation and Verification aan Universiteit Twente
 • Michel Janssen, User Experience Architect bij Syzygy in Londen
 • Bas Overvelde, PhD student aan Harvard University, Boston

Beoordelingsrichtlijnen

 • De reis van de deelnemer draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van zijn studie, of aan zijn persoonlijke ontwikkeling door het volgen van vakken.
 • De deelnemer voert een vooraf, concreet geformuleerde opdracht uit, of volgt een vooraf opgesteld vakkenpakket. De opdracht of het vakkenpakket is afgestemd met en goedgekeurd door een medewerker van de Universiteit Twente.
 • De reis is in lijn met de doelstellingen van ENIAC.

Overige voorwaarden

 • Het ENIAC Scholarship moet in de periode 1 februari 2013 t/m 31 december 2013 worden uitgegeven aan de reis van de student.
 • Het ENIAC Scholarship wordt pas uitgekeerd bij daadwerkelijk aanvang van de reis.
 • De student moet gedurende de periode in het buitenland minimaal eens per maand een blogpost voor de ENIAC website maken, en één artikel schrijven ter publicatie in de I/O Vivat.
 • De beoordelingscommissie kan besluiten het ENIAC Scholarship niet uit te reiken.

Aanmeldprocedure

Aanmelden voor het ENIAC Scholarship 2013 is mogelijk tot 31 maart 2013, via het daarvoor bestemde formulier. De aanmelding kan worden ingediend door de student zelf, of door een medewerker van de Universiteit Twente die de reis van de student ondersteunt.

De beoordelingscommissie maakt haar besluit voor 1 mei 2013 bekend.

>> Aanmeldingsformulier ENIAC Scholarship 2013

>> Reglement ENIAC Scholarship 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.