Studievereniging Inter-Actief

I.C.T.S.V. Inter-Actief is de studievereniging voor de studies Informatica, Telematica en Bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente. Inter-Actief is opgericht op 12 maart 1981 en heeft circa negenhonderd leden, waarmee zij de grootste ICT-studievereniging van Nederland is. Studievereniging Inter-Actief en alumnivereniging ENIAC bedienen grotendeels dezelfde doelgroep, en werken daarom intensief samen. Op deze pagina lees je wat Inter-Actief zoal doet.

Wat doet de studievereniging?

Een studievereniging is een vereniging gericht op studenten van een bepaalde studie en ondersteunt hierbij studenten bij hun studie. Daarnaast verzorgen studieverenigingen verschillende diensten om het studentenleven een stuk aangenamer te maken. Klachten en problemen kan je altijd bij Inter-Actief achterlaten, hierbij zal Inter-Actief je belangen behartigen. Daarnaast wordt je ook op de hoogte gehouden van wat er speelt bij je studie.

Naast alle studiegerelateerde aspecten is Inter-Actief er ook voor gezelligheid. Zo is er bijna wekelijks een borrel en zijn er regelmatig feesten. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals laserquesten, karten, pokeravonden, levend monopolie en veel meer. Tijdens deze activiteiten kom je met medestudenten in contact en leer je ook studiegenoten kennen die je normaal gesproken niet tegen zou komen.

Om op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt binnen Inter-Actief en de studie is er een aantal informatiemiddelen. Zo staat de meeste informatie op de website, is er een wekelijkse mailing en kan je door middel van de sms-dienst op de hoogte worden gesteld van activiteiten. Daarnaast brengt Inter-Actief elke twee weken een gezelligheidsblad en vier keer per jaar een wetenschappelijk tijdschrift uit. Naast de dagelijkse activiteiten organiseert Inter-Actief ook een drietal reizen. Elk jaar gaat Inter-Actief, vaak in samenwerking met een andere studievereniging op wintersport. Met een groep studenten wordt er dan voor een echte studentenprijs een week genoten van wintersport op zijn best.

Daarnaast gaat Inter-Actief we elk jaar een lang weekend naar een grote Europese stad. Hierbij wordt er een bezoek gebracht aan de universiteit ter plekke en is er ruimte om de stad te verkennen. Voorbeelden van steden die we hebben aangedaan zijn Berlijn en Parijs.

De grootste reis is echter de studiereis. Elk anderhalf jaar gaat er een groep van dertig studenten met een aantal begeleidende docenten naar een interessant land gekoppeld aan een relevant ICT-thema.

Kijk voor meer informatie op www.inter-actief.net.