Blog Scholarship: DMZ

Namhea IslandBIT-studenten Mark Jochemsen en Jonas van den Bogaard volgen van augustus tot en met december 2013 vakken op de Chung-Ang University in Seoul, Zuid Korea. Zij zijn daarmee de eerste studenten die een verkenning doen voor een mogelijke samenwerking tussen de Universiteit Twente en Chung-Ang University. ENIAC ondersteunt de reis van Mark en Jonas met een Scholarship ter waarde van EUR 1000,-. Via deze blog houden ze je op de hoogte van hun ervaringen in Seoul.

DMZ

Hallo! De winter is ook hier in Seoul begonnen. Op dit moment valt hier de eerste sneeuw en dus een ideaal moment om met een warme kop koffie deze blog te schrijven. Het is alweer drie maanden geleden dat we op Schiphol stonden. De tijd vliegt! In de vorige blog ging Mark in op onze avonturen in Jeju en Tokio. In deze blog wil ik focussen op onze roadtrip door Korea en ons bezoek aan de DMZ.

In het tweede weekend van november hebben Mark, ik en twee vrienden een auto gehuurd met het doel de binnenlanden van Korea te verkennen. Nadat we Seoul hadden verlaten, zijn we in de richting van Deajon gereden. In de buurt van Deajon zijn we gestopt om een korte wandeling te maken in het Gyeryongsan National Park. De invloed van de herfst op de bossen was prachtig. Hierna zijn we doorgereden naar Jeonju, waar we tevens hebben overnacht. De volgende morgen hebben we de traditionele wijk van Jeonju bezocht, voordat we verder zijn gereden naar de Boseong Tea Fields (zie foto). Deze theevelden zijn bekend om hun groen thee. Vervolgens zijn we doorgereden naar Namhea Island. Het kosten ons wat moeite om een plek te vinden om te overnachten, onze eerst hostel bleek namelijk niet meer te bestaan. De volgende dag hebben we een rondje gemaakt over het eiland. Hier en daar zijn we gestopt om een klein vissersdropje of afgelegen strandje te bezoeken.

Nadat we Namhea Island hadden verlaten, zijn we door gereden naar de Upo Wetlands. De Upo Wetlands is een moerassig gebied met veel verschillende planten en diersoorten. Op het weg naar de Upo Wetlands kwamen we veel rijstvelden tegen, iets wat ons nog eens even aan herinnerde we ons inderdaad in Azië bevonden. Dit was tevens onze laatste bestemming waarna we terug naar Seoul zijn gereden.  In het weekend hierop organiseerde onze Universiteit een trip naar de DMZ. De DMZ is de gedemilitariseerde zone tussen Noord en Zuid Korea. Dit was een indrukwekkende en interessante ervaring. Je merkt duidelijk dat de spanningen tussen Noord en Zuid nog steeds aanwezig zijn! Gelukkig merken we hier in Seoul maar weinig van!

In andere weekenden hebben we ons vermaakt in Seoul. Zelfs na drie maanden zijn er nog steeds plaatsen die we nog niet bezocht hebben. Naast een paar nieuwe clubs en bars, hebben we de beroemde Dragon Spa bezocht (Koreaans badhuis) en hebben we gezien dat ze ook hier in Korea van voetbal houden tijdens de wedstrijd Korea – Zwitserland in het World Cup Stadium. Waarbij de Koreanen met 2-1 hebben gewonnen!

Intussen krijgen we het alweer wat drukker met de studie. De finals komen er alweer bijna aan! Maar daarvoor hebben we nog een kleine vakantie gepland staan, aanstaande vrijdag vliegen we namelijk naar Hong Kong. Hierover meer in onze volgende blog! 😉

Tea fielfs Upo Wetlands

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.