Alumniportal en -mail

Regelmatig ontvangen wij vragen van alumni over de alumniportal en alumnus-mailadressen. Op deze pagina wordt uitleg gegeven over het inloggen op de alumniportal, het bekijken van alumnus-mail, en het laten doorsturen van alumnus-mail naar een privé-mailadres.

Inloggen op de alumniportal

Iedere student ontvangt na het afstuderen (zowel doctoraal, Bachelor als Master) een brief van het Alumnibureau met daarin de inloggegevens voor zijn alumnus-account. Hiermee kan worden ingelogd op de alumniportal (www.alumniportal.nl). Ook wordt in deze brief het alumnus-mailadres vermeld, dat door de Universiteit Twente gebruikt wordt om contact te houden met alumni.

Heb je deze brief nooit ontvangen, of ben je je inloggegevens voor de alumniportal vergeten? Vraag deze dan opnieuw aan via het formulier Alumniportal inloggegevens aanvragen van het Alumnibureau.

Bekijken alumnus-mail

Het is mogelijk om de alumnus-mail te bekijken door in te loggen op de alumniportal. Klik vervolgens linksboven in de hoek op de startknop, en vervolgens op E-mail.

Doorsturen alumnus-mail naar privé-mailadres

Het is mogelijk om de alumnus-mail door te laten sturen naar een privé-mailadres.  Vul hiervoor het formulier Forwardinstelling aanvragen van het Alumnibureau in.

Het is ook mogelijk om de forward van alumnus-mail zelf in te stellen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Log in op de alumniportal. (zie hierboven)
  • Klik in de tab ‘E-mailstatus en -schijfruimte’ op de link ‘Klik hier om uw instellingen te wijzigen’.
  • Selecteer de tab ‘Binnenkomende e-mail’.
  • Zet een vinkje voor ‘Stuur alle binnenkomende e-mail door naar:’.
  • Vul uw privé-mailadres in.
  • Klik op ‘Ok’.
  • De e-mail die wordt verzonden naar uw alumnus-mail wordt vanaf nu doorgezonden naar het opgegeven privé-mailadres.

Andere functionaliteit alumniportal

Het is via de alumniportal tevens mogelijk om je (post)adresgegevens voor communicatie van de Universiteit Twente te wijzigen, contactgegevens van andere alumni op te zoeken, lidmaatschappen van verenigingen op te geven, bestanden en contacten op te slaan, en RSS-feeds te lezen. Daarnaast is via de alumniportal te bekijken bij welke bedrijven collega-alumni werken.