Gezocht bestuursleden

Geachte leden,

Met deze post wil het bestuur een dringende oproep doen aan alle leden. Zoals de situatie er nu uit ziet, is er per eind 2011 geen bestuur meer voor ENIAC, en zonder bestuur is er ook geen vereniging. Dat betekent dat er voor de komende ALV eigenlijk maar twee alternatieven over zijn:

  • de verkiezing van een nieuw bestuur, met nieuwe kandidaten die zich binnen enkele weken melden bij het huidige bestuur;
  • opheffing van onze alumni-vereniging.

Natuurlijk heeft de laatste optie niet onze voorkeur. We zijn één van de grootste alumniverenigingen van de UT en het zou jammer zijn als zo’n grote vereniging, met meer dan achthonderd leden, om deze reden opgeheven zou moeten worden. Aan de andere kant draait de vereniging nu al meerdere jaren met een onderbemand interim-bestuur van slechts twee personen, waar de statuten een minimum van drie personen voorschrijven.

Één van de zittende bestuursleden is desgewenst graag bereid nog een overgangsjaar aan te blijven en op die manier bij te dragen aan de continuïteit van de vereniging. Maar zonder meerdere nieuwe enthousiastelingen die vol energie een nieuw bestuur willen gaan vormen blijft alleen de tweede optie over. Het huidige bestuur zal zich dan nog inzetten om de zaken netjes af te ronden en zal komen met een voorstel voor de bestemming van het eigen vermogen van de vereniging. Natuurlijk zal het bestuur in dat geval pogen het eigen vermogen in te zetten ten gunste van de alumni INF/BIT/TEL van de Universiteit Twente.

Wil je eerst meer informatie, mail dan met Berend van den Brink: voorzitter@eniac.utwente.nl. Als je je direct wilt aanmelden kan dat natuurlijk ook. En mocht je bang zijn voor de hoeveelheid werk, laat je dan niet te snel afschrikken. Met een inspanning van enkele uren per maand ligt er al een goede basis. Natuurlijk zal het af en toe wat meer zijn, maar zeker niet alle maanden.

Denk er eens over, maar niet te lang, want we willen het uiterlijk 15 juni weten. Tenslotte moeten we ook een ALV en desnoods zelfs de opheffing van de vereniging voorbereiden.

Met vriendelijke groet,

Berend van den Brink,                                                                   Francis Henninger,

voorzitter ENIAC                                                                              secretaris / penningmeester ENIAC

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.