Jeroen van Vroonhoven wint ENIAC Scholarship 2014

ENIAC Scholarship 2014De beoordelingscommissie heeft besloten het ENIAC Scholarship 2014 toe te kennen aan Jeroen van Vroonhoven. De HMI-student studeert in de periode mei t/m oktober 2014 af aan de University of Southern California in Los Angeles. Hij zal daar onderzoek doen naar manieren om de speler van een game te manipuleren door middel van gezichtsuitdrukkingen van een virtueel karakter. “Inzicht in de aantrekkingskracht van games en het manipuleren van de speler is onmisbaar voor het ontwikkelen van een aantrekkelijke en boeiende game” beschrijft Jeroen in zijn motivatiebrief. De beoordelingscommissie prijst in haar onderbouwing de enthousiaste en ambitieuze instelling van Jeroen.

ENIAC ondersteunt de reis van Jeroen met een Scholarship ter waarde van EUR 1000,-. Hij zal je via blogs en een artikel in de I/O Vivat op de hoogte houden van het onderzoek, en zijn ervaringen in het hart van de game-industrie.

Onderbouwing toekenning ENIAC Scholarship 2014

De beoordelingscommissie van het ENIAC Scholarship 2014 heeft besloten om de beurs toe te kennen aan Jeroen van Vroonhoven. Jeroen zal de beurs inzetten om een afstudeeropdracht in de Verenigde Staten te bekostigen, om precies te zijn aan de University of Southern California in Los Angeles. Jeroen brengt zijn enthousiasme en motivatie voor deze opdracht duidelijk naar voren: het past in zijn ambitie zich tot game developer te ontwikkelen. De opdracht, het onderzoeken van de invloed van gelaatsuitdrukkingen van virtuele spelers op het spelverloop, zal een grote groep studenten aanspreken. Dit betekent dat de blog die Jeroen in de loop van zijn afstudeertraject zal bijhouden boeiend belooft te zijn, en hopelijk andere studenten zal stimuleren ook hun horizon op soortgelijke manier te verbreden.

Over het ENIAC Scholarship 2014

Het doel van het ENIAC Scholarship is studenten van te ondersteunen om een deel van hun studie in het buitenland door te brengen, en daarbij wetenschappelijk onderzoek uit te voeren of vakken te volgen in het vakgebied. De doelgroep bestaat uit studenten die de Bacheloropleiding Informatica, Telematica, Bedrijfsinformatietechnologie, of één van de bijbehorende Masteropleidingen aan de Universiteit Twente volgen.

Het ENIAC Scholarship bestaat uit een geldbedrag van EUR 1000,-. Een deskundige beoordelingscommissie bepaalt aan welke student het ENIAC Scholarship wordt uitgereikt. In 2014 bestond de beoordelingscommissie uit de volgende leden:

  • Arend Rensink, Professor in Software Modelling, Transformation and Verification aan Universiteit Twente
  • Bas Overvelde, PhD student aan Harvard University, Boston
  • Kimberly Lemmens, Information Security Risk Consultant bij KPMG Nederland
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.