Mark Jochemsen en Jonas van den Bogaard winnen ENIAC Scholarship 2013

ENIAC Scholarship 2013De beoordelingscommissie heeft besloten het ENIAC Scholarship toe te kennen aan Mark Jochemsen en Jonas van den Bogaard. De BIT-studenten volgen van augustus tot en met december 2013 vakken op de Chung-Ang University in Seoul, Zuid Korea. Zij zijn daarmee de eerste studenten die een verkenning doen voor een mogelijke samenwerking tussen de Universiteit Twente en Chung-Ang University. In haar onderbouwing (zie onderstaand verslag) prijst de beoordelingscommissie de ondernemende en avontuurlijke instelling van de studenten.

ENIAC ondersteunt de reis van Mark en Jonas met een Scholarship ter waarde van EUR 1000,-. Zij zullen je via blogs en een artikel in de I/O Vivat op de hoogte houden van hun ervaringen in Seoul.

Onderbouwing toekenning ENIAC Scholarship 2013

Alle aanvragen voldoen aan de gestelde criteria, en zijn uitstekende kandidaten om de beurs te ontvangen.

De beoordelingscommissie van het ENIAC Scholarship 2013 heeft besloten om de beurs toe te kennen aan Mark Jochemsen en Jonas van den Boogaard omdat hun aanvraag blijk geeft van een ondernemende en avontuurlijke instelling. Maar weinig studenten kiezen ervoor een deel van hun reguliere studie buiten Europa te volgen. De reis, die bovengemiddeld veel voorbereiding heeft gevergd, verdient daarom in de ogen van de beoordelingscommissie navolging.

Het verslag dat Mark en Jonas van hun reis en verblijf zullen maken belooft lezenswaardig en boeiend te worden, en zal hopelijk andere studenten stimuleren om hun horizon op soortgelijke wijze te verbreden.

Over het ENIAC Scholarship 2013

Het doel van het ENIAC Scholarship is studenten van te ondersteunen om een deel van hun studie in het buitenland door te brengen, en daarbij wetenschappelijk onderzoek uit te voeren of vakken te volgen in het vakgebied. De doelgroep bestaat uit studenten die de Bacheloropleiding Informatica, Telematica, Bedrijfsinformatietechnologie, of één van de bijbehorende Masteropleidingen aan de Universiteit Twente volgen.

Het ENIAC Scholarship bestaat uit een geldbedrag van EUR 1000,-. Een deskundige beoordelingscommissie bepaalt aan welke student het ENIAC Scholarship wordt uitgereikt. In 2013 bestond de beoordelingscommissie uit de volgende leden:

  • Arend Rensink, Professor in Software Modelling, Transformation and Verification aan Universiteit Twente
  • Michel Janssen, User Experience Architect bij Syzygy in Londen
  • Bas Overvelde, PhD student aan Harvard University, Boston

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.