I/O Vivat 28.2 gepubliceerd: Er ligt tussen Regge en Dinkel een land…

Vivat Voorkant 28.2In samenwerking met ENIAC publiceert Inter-Actief vier maal per jaar het populair-wetenschappelijk magazine I/O Vivat. Vandaag is editie 28.2 bij alle leden van zowel Inter-Actief als ENIAC bezorgd. Heb je de Vivat niet ontvangen en ben je wel alumnus? Controleer dan of je adresgegevens correct in de alumniportal staan, of geef je actuele adres door aan onze secretaris.

Column ENIAC bestuur I/O Vivat 28.2

Er ligt tussen Regge en Dinkel een land…

En dat is het o zo mooie Twente. Voor alle lezers van de Vivat is het een vertrouwde regio, waarbij we allemaal ons eigen gevoel hebben. Toch vertrekken veel studenten nu hun afstuderen uit Twente, om ergens anders aan het werk te gaan. Dat gold anderhalf jaar geleden ook voor mij. Dan valt het pas op dat er veel westerlingen zijn niet zo vaak in het oosten komen, en de omgeving dus ook niet goed kennen.

Laatst bezocht ik bijvoorbeeld met mijn collega’s een activiteit in de buurt van Deventer (natuurlijk geen Twente, maar nog wel in Overijssel). Enkele collega’s – geboren en getogen in Noord Holland – waren zowaar verbaasd over het feit dat er snelwegen naar Twente leidden, dat er snel mobiel dataverkeer beschikbaar was, en dat er ook nog spoorwegovergangen met slagbomen zijn. Op mijn beurt was ik weer verbaasd over hun blijkbaar gebrekkige kennisniveau. Overigens waren ze wel gecharmeerd van de prachtige kleuren in het Overijsselse landschap. Een beetje afwisseling is dus zeker de moeite waard, en houdt de geest scherp.

Dat is dan ook de reden dat ENIAC probeert om haar activiteiten op wisselende plekken in het land te organiseren. Na de Olympische waterbaan in Zoetermeer en het strand van IJmuiden volgt op 2 februari de ALV en informele activiteit in het vertrouwde Enschede. Tijdens de ALV kijken we terug op het afgelopen jaar, maar belangrijker: we praten ook over de toekomst van ENIAC. Het bestuur heeft de afgelopen anderhalf jaar een aantal activiteiten opgezet, die positief zijn ontvangen door onze leden. We kijken tevreden terug op het resultaat van bijvoorbeeld het de informele activiteiten, het jaarboek, de Scriptieprijs, en het Scholarship.

Het opzetten van deze activiteiten heeft echter meer inspanning gekost dan verwacht. Daarom willen we dit jaar een deel van onze activiteiten gaan overdragen aan commissies. Om de werkdruk te verlagen, maar ook vooral om de continuïteit te bewaken. Gezien de het succes van de afgelopen activiteiten maken we ons daarom ook geen zorgen over het vinden van mensen die plaats willen nemen in de commissies. Meld je dus gerust aan bij het bestuur om actief te worden voor de vereniging.

Ook voor de opleiding Informatica komt er een bijzonder jaar aan. Dit jaar start de Universiteit Twente met het Nieuwe Onderwijs Model. Kennis wordt niet meer overgedragen in vakken, maar in modules. Deze modules zijn nog volop in ontwikkeling, en daarbij wordt ook de input van alumni gewaardeerd. Zeker omdat nu ook een accreditatietraject voor de opleiding loopt, waarbij ENIAC deels ondersteunt. Heb je dus een mening over de opleiding, bijvoorbeeld in relatie tot je huidige werk, neem dan contact op met ENIAC of de opleiding. We zien elkaar in Twente!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.