Vandaag in je brievenbus: ENIAC Magazine

Vandaag is het ENIAC Magazine bezorgd bij alle alumni van de afdeling Informatica van de faculteit EWI. In dit magazine komt een aantal alumni aan het woord, en lees je hoe het op dit moment met de faculteit gaat. Heb je het magazine wel ontvangen, maar ben je nog geen lid van ENIAC, kan kun je dat via onze lidmaatschapspagina worden. Het eerste jaar is gratis!

Column ENIAC bestuur – ENIAC Magazine

Het is Kerst en het jaar zit er alweer bijna op. Dat betekent dat het tijd is om terug te kijken, en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Eén van die nieuwe plannen betreft dit alumnimagazine; om je als alumnus een beeld te geven wat er op de UT speelt, maar ook wat jouw collega-alumni bezighoudt. ENIAC probeert als alumnivereniging dit voor jou te faciliteren.

Maar voordat we vooruitkijken moeten we natuurlijk eerst terugkijken; er is binnen ENIAC veel veranderd het afgelopen jaar. Na jaren van interim-bestuur is er in september een nieuw bestuur aangetreden, om weer nieuw leven in onze alumnivereniging te blazen. De kick-off vond plaats met een ALV, maar belangrijker: met een eerste informele activiteit. Zo’n 20 waaghalzen zochten na een constructieve ALV de spanning van het raften op bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Een betere start van ons bestuursjaar konden we ons niet bedenken, we hopen dat de komende tijd net zo energiek zal zijn voor alle alumni.

Maar wie zijn wij? Dit is een mooi moment om het nieuwe, driekoppige bestuur van ENIAC voor te stellen. Johan Noltes, voorzitter, heeft net zijn studie Computer Science afgerond, en is nu enkele maanden in dienst bij KPMG Management Consulting. Johan was secretaris en functionaris  onderwijs in het 28e bestuur van Inter-Actief, en heeft daarnaast het landelijke symposium Medialogy en de Twente Business Experience georganiseerd.

Rick Leunissen, secretaris, heeft net zijn master Business Information Technology afgerond en werkt inmiddels bij Deloitte Consulting. Rick was voorzitter van het 29e bestuur van Inter-Actief, en is daarnaast actief geweest bij de voorlichting en in de opleidingscommissie.

Mark Steunenberg, penningmeester, is op dit moment bezig met zijn afstudeeropdracht voor de studie Business Information Technology. Mark was functionaris onderwijs in het 30e bestuur van Inter-Actief, en heeft daarnaast het landelijke symposium Medialogy georganiseerd, en was actief in de Universitaire Commissie Onderwijs.

Een club van relatief jonge bestuurders dus, die allemaal net beginnen aan hun leven als alumnus. Dat is ook meteen ons belangrijkste speerpunt: deze groep jonge alumni betrekken bij onze vereniging. We hebben dat bijvoorbeeld gedaan door het raften, maar ook door het ENIAC afstudeerdersevent; een inhoudelijke activiteit waarbij afstuderende studenten tips en ervaringen uitwisselen. Dit bleek een groot succes, zodat we dit evenement ieder halfjaar willen gaan organiseren.

Tijdens dit afstudeerdersevent werd ook de ENIAC Scriptieprijs 2011 uitgereikt, een jaarlijkse prijs voor de beste INF/BIT/TEL-scriptie van het afgelopen collegejaar, om studenten te motiveren een kwalitatief hoogwaardige scriptie af te leveren. Elwin Pater won dit jaar met zijn scriptie “Partial order reduction for PINS”. De jury roemde de kwaliteit van de scriptie: “Als dit een masterscriptie is, dan zijn we heel benieuwd naar Elwins proefschrift!”.

Twee weken later werd in het kader van het lustrum van de Universiteit Twente de UT50 Alumnidag georganiseerd. Een mooie gelegenheid om weer bij te praten met oud-studenten en vrienden van vroeger. Maar er was ook gelegenheid om daadwerkelijk terug te gaan in de tijd. Tijdens de lunch werd er een bezoek gebracht aan de Historische Studieverzameling EWI, waar een grote verzameling historische apparatuur was opgesteld. Enkele exemplaren functioneerden ook nog daadwerkelijk, waardoor er in BASIC geprogrammeerd kon worden en Tetris gespeeld kon worden in een louter groene omgeving. Dat deed het hart van menig Informaticus toch weer even sneller kloppen.

De kerstdagen zijn een mooie tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar en na te denken welke doelen we met ENIAC willen nastreven. De Scriptieprijs is een goed voorbeeld van zo’n doel, maar er zijn er natuurlijk veel meer! We hebben als bestuur natuurlijk onze eigen ideeën, maar horen ook graag welke doelen jij voor ENIAC als alumnivereniging ziet. Deze ideeën kunnen we dan meenemen in het Beleidsplan 2012, dat we tijdens de ALV van 25 februari zullen presenteren. We nodigen je graag uit om daar tijdens de kerstdagen eens over na te denken en horen graag van je! Je kunt ons bereiken via de contactpagina.

Namens het hele ENIAC-bestuur wens ik je fijne feestdagen. We zien je graag volgend jaar tijdens onze activiteiten!

Johan Noltes
voorzitter

 

P.S. Dit alumnimagazine wordt bezorgd bij álle INF/BIT/TEL-alumni. Ben je nog geen lid van ENIAC? Dan kun je dat voor slechts €5,- per jaar lid worden. Je kunt dan deelnemen aan al onze activiteiten, en je ontvangt vier keer per jaar het populair-wetenschappelijk magazine I/O Vivat in de bus. Aanmelden kan via onze website: http://www.eniac.utwente.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.