I/O Vivat 27.1 gepubliceerd

In samenwerking met ENIAC publiceert Inter-Actief vier maal per jaar het populair-wetenschappelijk magazine I/O Vivat. Vandaag is editie 27.1 bij alle leden van zowel Inter-Actief als ENIAC bezorgd. In deze uitgave stelt het nieuwe bestuur van ENIAC zich voor, en schrijft Erik Hegeman – genomineerde voor de ENIAC Scriptieprijs 2011 – over zijn afstudeeropdracht.

Heb je de Vivat niet ontvangen en ben je wel alumnus? Controleer dan of je adresgegevens correct in de alumniportal staan, of geef je actuele adres door aan onze secretaris.

Column ENIAC bestuur I/O Vivat 27.1

Een nieuwe jaargang van de Vivat betekent dit jaar ook een nieuwe start van het ENIAC-katern. Na jaren van interim-bestuur heeft de alumnivereniging namelijk eindelijk weer een volwaardig bestuur gevonden. Op 10 september vond de ALV plaats waar het oude bestuur werd gedechargeerd en het nieuwe bestuur haar beleidsplan presenteerde. Na afloop werd meteen de eerste activiteit georganiseerd: 16 leden zochten de spanning van het raften op bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer.

Een mooi moment om het driekoppige bestuur voor te stellen. Johan, voorzitter, heeft net zijn studie Computer Science afgerond, en gaat per 1 oktober aan de slag bij KPMG IT Advisory. Johan was secretaris en functionaris  onderwijs in het 28e bestuur van Inter-Actief, en heeft daarnaast het landelijke symposium Medialogy en de Twente Business Experience georganiseerd.

Rick, secretaris, heeft bijna zijn master Business Information Technology afgerond en werkt inmiddels bij Deloitte Consulting. Rick was voorzitter van het 29e bestuur van Inter-Actief, en is daarnaast actief geweest bij de voorlichting en in de opleidingscommissie.

Mark, penningmeester, start deze maand met afstuderen voor de studie Business Information Technology.  Mark was functionaris onderwijs in het 30e bestuur van Inter-Actief, en heeft daarnaast het landelijke symposium Medialogy georganiseerd, en was actief in de Universitaire Commissie Onderwijs.

Zoals je ziet zijn alle drie de bestuursleden relatief jong. We hebben dan ook het beleid om jonge alumni extra te betrekken bij onze vereniging. Dat geldt dus ook voor de studenten die inmiddels hun bachelor hebben afgerond, maar nog met een master bezig zijn. Ook jij bent alumnus van de UT, en kunt dus lid worden van ENIAC. Aanmelden kan via de website: www.eniac.utwente.nl.

We voeren dit beleid uit door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren voor studenten die bezig zijn met afstuderen. Een aantal pas-afgestudeerden zullen tijdens een informele bijeenkomst tips geven over hoe je het afstudeerproces het beste kunt aanpakken. En tijdens de borrel zal er natuurlijk voldoende ruimte zijn om ervaringen uit te wisselen met andere afstudeerders. Noteer zaterdag 12 november dus alvast in je agenda voor de ENIAC afstudeerdersborrel.

Maar ook voor de wat meer ervaren alumni hebben we interessante activiteiten. Als we de agenda toch bij de hand hebben, reserveer dan vast zaterdag 26 november voor de UT50 alumnidag. ENIAC zal een inhoudelijk middagprogramma verzorgen, waarna Matthijs van Nieuwkerk het UT-brede deel zal openen. De officiële uitnodiging volgt binnenkort via de UT en het nieuwe ENIAC magazine. Tenslotte is ook alvast de volgende ALV gepland, op zaterdag 25 februari 2012 wordt deze gecombineerd met een informele activiteit.

ENIAC is een vereniging voor alumni, maar ook vooral door alumni. We hebben jouw hulp dus ook nodig bij het levendig houden van de vereniging. Dat kan door onze activiteiten te bezoeken, en als je het leuk vindt: om deze te organiseren. Heb je een goed idee? Laat het ons weten!

We hebben er zin in om als bestuur aan de slag te gaan en hebben alle vertrouwen dat er mooie jaren gaan komen voor de alumni van de afdeling Informatica. We zien je graag tijdens de activiteiten en hopen dat je ons wilt helpen om er een fantastische tijd van te maken voor alumni!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.