Inter-Actief symposium: ecomputing

Op 7 oktober organiseert Inter-Actief het symposium ecomputing”. Het symposium gaat over, zoals de naam al deels aangeeft, over Green IT:

Green IT wordt ook wel Green Computing genoemd. Het beschrijft de studie en het gebruik van computers op een efficiënte manier. Green IT begint met ontwikkelaars die milieuvriendelijke producten op de markt brengen, en het stimuleren van IT afdelingen om groenere toepassingen te overwegen. Groenere toepassingen zijn er in veel verschillende vormen en maten; virtualisatie, energie management, goede recycling gewoonten, videoconferencing etc.

Veel van de genoemde en aanverwante onderwerpen zullen behandeld worden op het symposium, om toepassingen en ontwikkelingen op het gebied van groene informatietechnologie toe te lichten.

Het programma begint met een inloop om 09:30 en om 09:55 gaat het echt van start met een plenaire sessie. Daarop volgen de eerste parallelle sessies en de lunch. Na de lunch zijn er weer parallel sessies en het expertform onder leiding van Roel Wieringa. De dag wordt afgesloten met een diner en borrel. Het volledige programma is op deze pagina te vinden.

Als ENIAC-lid ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het symposium. Voor het symposium is het niet verplicht om je in te schrijven. Echter het aantal plaatsen is beperkt, dus inschrijving is aan te raden. Je kan je inschrijven via de inschrijfpagina van het symposium. Geef bij de inschrijving aan dat je ‘student’ bent en lid van Inter-Actief. Vul als studentnummer ‘ENIAC’ in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.