Universiteit Twente wint ACM World Programming Finals

Op de jaarlijkse ACM World Programming Finals voor universiteitsteams heeft het team van de Universiteit Twente een gouden medaille en een geldprijs van 3000 dollars gewonnen.

De ACM World Programming Finals zijn een wedstrijd programmeren voor teams van studenten van universiteiten. Aan de regionale voorrondes deden dit jaar 5606 teams mee van 1737 universiteiten wereldwijd. Uit deze teams zijn de beste 83 uitgenodigd om naar de finales in San Antonio, Texas te komen.

Het team van de universiteit van Twente bestond uit Erik-Jan Krijgsman, Boris de Wilde en Kamiel Cornelissen en werd begeleid door de coach Eljakim Schrijvers. Binnen een tijd van vijf uur heeft het team vijf programmeerproblemen weten op te lossen en kwam daarmee op de vierde plaats uit. Uiteindelijk was dit goed voor een gouden medaille. De eerste plaats werd behaald door Saratov State University uit Rusland.

De tien problemen waren van algoritmische aard en moesten opgelost worden met de programmeertaal C/C++, Java of Pascal. De problemen kunnen hier gedownload worden.

Het team zal, tijdens een BOL, op 28 april bij het NWO in Den Haag (gebouw Java), tekst en uitleg geven een over een tweetal problemen die ze hebben moeten oplossen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s