Blogger: first post

Eerste posting van het nieuwe publicatie orgaan van ENIAC.

Middels een tool van Blogger kunnen we, het bestuur en de redactie, heel gemakkelijk en snel de nieuws pagina van de site voorzien van nieuwe content. Je gaat naar Blogger, logt in, voert de tekst, het nieuws, de mededeling of wat dan ook in, drukt op “Post&Publish” en klaar is kees. De site is vernieuwd. Blogger doet alles voor. Hij zet de datum in het overzicht, wie het gepost heeft en wanneer, maakt desgewenst automatisch archieven aan, etc.

Alle posts kunnen ook door het team worden geedit, gewijzigd of aangevuld worden. Dus heb je een keer haast? Geeft niet! Voeg je bericht gewoon toe. Als je later weer tijd hebt, maak je het af en publish je het op de site. Of je publisht het in korte vorm en edit het later, kompleet met details, links, enzo. Je kunt ook een ander lid vragen om het af te maken… Alles is mogelijk!

Middels een hele slimme shortcut (BlogThis!) is het nog eenvoudiger om content toe te voegen! Als je cookies aan hebt staan, onthoudt je browser wie je bent en kun je met 2 (!) drukken op de knop wat nieuws aan ENIAC toevoegen. 🙂 Handig toch? De code/URL voor BlogThis! krijg je van Christian toegestuurd. Voeg die aan je bookmarks/favorieten toe en je kunt er zo bij.

Blogger staat HTML toe in je posts, dus links kun je eenvoudig toevoegen. Hierboven zie je al enkele voorbeelden daarvan. Plaatjes kunnen ook, mits… mits het plaatje zelf al op Internet staat. Helaas, uploading is (nog) niet mogelijk. Middels de gewone [IMG] tags kun je links naar plaatjes in de tekst opnemen. Lists ed zijn ook mogelijk, ook via de gewone HTML tags. De meeste andere dingen zul je niet echt nodig hebben, maar kunnen wel. Harde returns in de message die je submit worden vanzelf omgezet naar zachte returns, dus wat simpele formattering is al bij het begin mogelijk.

Mochten er nog andere groepen zijn die mededelingen willen posten op de site, dan is het altijd mogelijk om extra geauthoriseerde gebruikers aan te maken. Als ze zelf al een Blogger user zijn, is het helemaal makkelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.